Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Junker l-a avertizat pe Trump: ”În Balcani va începe inevitabil un nou război”

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Ziarul american ”The Financial Times” publică un articol în care face trimitere la informațiile comunicate redacției de către un funcționar din cadrul Comisie Europene precum că Junker l-ar fi avertizat pe Trump în privința unui posibil război în Balcani

CHIȘINĂU, 26 mart — Sputnik. Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Junker, l-ar fi informat pe președintele american despre un eventual război care ar putea să izbucnească în Balcani, scrie RIA Novosti.

Potrivit surselor ziarului The Financial Times, demnitarul european ar fi declarat că se arată foarte îngrijorat de entuziasmul și susținerea pe care o manifestă Trump referitor la ieșirea Marii Britanii din UE. Junker este de părere că un antreprenor american, care a ajuns președintele țării, cunoaște insuficient istoria Europei, care este una destul de complicată.

El a mai spus, după cum scrie ziarul american, că l-ar fi preîntâmpinat despre o posibilă destrămare a Uniunii Europene și pe vicepreședintele SUA, Mike Pence, în timpul vizitei sale la Bruxelles.

„Nu trebuie încurajate alte state să inițieze abandonarea acestei structuri, deoarece în cazul destrămării UE în partea de vest a Balcanilor va începe inevitabil un nou război", scrie The Financial Times, citând declarații pe care le-ar fi făcut Junker.

Înaltul demnitar european crede că este foarte important să se demonstreze statelor din Balcani că au o șansa istorică de a se integra în această structură paneuropeană. Dacă nu se va reuși acest lucru, în țările balcanice — Bosnia și Herțegovina, Serbia, Macedonia și Albania — va începe un conflict militar, ar fi spus Juncker.

În timpul campaniei electorale Donald Trump a criticat în repetate rânduri politica Uniunii Europene și a pledat pentru ieșirea Marii Britanii din componența UE. În acea perioadă Trump s-a pronunțat în ce privește angajamentele care trebuie să fie onorate de țările europene care sunt membre în NATO, adică contribuția la bugetul Alianței. Toate aceste declarații au trezit mari îngrijorări din partea conducătorilor Uniunii Europene.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0