Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

În Moldova a fost deconspirată schema prin care erau spălate milioane de dolari

© Sputnik / Mihail KutuzovДоллары США
Доллары США - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
O grupare criminală internațională a pus în aplicare pe teritoriul Moldovei o schemă de spălare a mijloacelor financiare, sumele ajungând până la un milion de dolari.

CHIȘINĂU, 24 mar – Sputnik. Ofiţerii Serviciului de Informaţii şi Securitate, împreună cu procurorii din Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale, au deconspirat şi destructurat o schemă de spălare, lichefiere şi contrabandă a mijloacelor financiare în proporţii deosebit de mari.

Взлом компьютера - Sputnik Moldova
Paisprezece persoane reţinute pentru spălarea a 11 milioane de lire sterline

Potrivit SIS, sumele variau între 500 de mii și un milion de dolari. Schema a fost pusă la cale de o grupare criminală internațională.

Oamenii legii au reținut 7 persoane implicate în schemă, inclusiv cetățeni străini, în timp ce încercau să scoată din țară o sumă mare de bani.

”Grupul infracţional înregistra întreprinderi pe numele cetăţenilor străini şi ai Republicii Moldova în mai mult ţări. În contul acestora erau transferaţi bani de provenienţă ilegală, în consecinţă cu integrare în circuite de spălare a banilor şi lichefiere pe teritoriul Republicii Moldova. În acest scop membrii grupării au antrenat un număr impunător de rezidenţi străini şi autohtoni interpuşi”, potrivit SIS.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0