Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Dodon, despre refuzul Chișinăului de a participa la summitul CSI: este o eroare

© Sputnik / Miroslav RotariПрезидент Игорь Додон дал большую пресс-конференцию для СМИ 24.01.17
Президент Игорь Додон дал большую пресс-конференцию для СМИ 24.01.17 - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, consideră că refuzul oficialităților de la Chișinău de a participa la lucrările adunării interparlamentare a CSI este o greșeală.

CHIȘINĂU, 23 mart — Sputnik. Intenția Chișinăului de a nu participa la lucrările Adunării Interparlamentare a CSI, care va avea loc la Sankt Petersburg în perioada 26 — 28 martie, nu corespunde intereselor țării noastre, a declarat Igor Dodon, citat de RIA Novosti.

„Consider că este o mare greșeală. CSI este o structură regională importantă, iar Moldova trebuie să acorde o importanță deosebită acestei colaborări. Evident, această decizie nu este în interesul statului moldovenesc, ci în interesul majorității parlamentare și al liderului Partidului Democrat care controlează această majoritate", a spus Dodon.

Astăzi, după ce spicherul Parlamentului, Andrian Candu, a anunțat că delegația oficială a Republicii Moldova nu va fi prezentă la summitul CSI de la Sankt Petersburg, Partidul Socialiștilor a declarat că un grup de deputați în frunte cu Zinaida Greceanâi va reprezenta țara la nivelul cuvenit. Totodată, și președintele Dodon a promis că se va implica în această situație.

„Am venit cu inițiativa ca Moldova să preia președinția CSI anul viitor sau, cel târziu, în 2019. Vă amintesc că, în 2016, cel de al patrulea președinte, Nicolae Timofti, a refuzat să preia președinția care urma să fie exercitată în 2017. Știu că o decizie prealabilă în acest sens a fost deja adoptată în cadrul comitetului executiv al CSI", a mai spus Dodon.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0