Пожар - Sputnik Moldova
Accidente
Sputnik Moldova vă prezintă operativ informații despre accidente, incendii și alte întâmplări care se produc în țară. Urmăriți portalul nostru pentru a afla primii știri de ultimă oră.

A fost reținut cel care l-a omorât pe fostul deputat rus Voronenkov

© RIA Novosti / Евгений КотенкоЭкс-депутат Госдумы Вороненков убит в Киеве
Экс-депутат Госдумы Вороненков убит в Киеве - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Presupusul asasin al fostului deputat rus Denis Voronenkov a fost capturat de forțele de ordine ucrainene

CHIȘINĂU, 23 mart — Sputnik. Atacatorul a fost reținut de poliția ucraineană și acum acesta este internat într-un spital, fiind păzit de un efectiv impunător de polițiști.

La ora actuală, are loc procedura de stabilire a identității acestuia și sunt căutați posibilii complici la comiterea omorului.

Șeful poliției din Kiev, Andrei Kriscenko, a declarat că atacul a fost comis asupra câtorva oameni de afaceri lângă intrarea principală în hotelul „Premier Palas". Cel care a deschis focul a rănit-o și pe una dintre gărzile de corp ale lui Voronenkov, care, la rândul său, a tras dintr-o armă de foc în infractor.

Poliția din Kiev presupune că omorul a fost săvârșit la comandă, iar anchetatorii ucraineni examinează doar o singură versiune — implicarea „serviciilor ruse".

Un alt fost deputat al Dumei Ruse, Ilia Ponomareov, care locuiește în Ucraina din 2015, susține că urma să aibă o întrevedere cu Voronenkov și că acesta a fost împușcat atunci când se pornise la această întâlnire.

Voronenkov este urmărit penal în Rusia pentru escrocherie. El a fost acuzat de procurori că ar fi comis un atac raider în scopul acaparării unei clădiri din centrul Moscovei care ar avea o valoare de cinci milioane de dolari.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0