Пожар - Sputnik Moldova
Accidente
Sputnik Moldova vă prezintă operativ informații despre accidente, incendii și alte întâmplări care se produc în țară. Urmăriți portalul nostru pentru a afla primii știri de ultimă oră.

Cadavrul lui Voronenkov a fost ridicat de la locul crimei, Maksakova a leșinat

© Sputnik / Алексей Вовк / Accesați arhiva multimediaЭкс-депутат Госдумы Вороненков убит в Киеве
Экс-депутат Госдумы Вороненков убит в Киеве - Sputnik Moldova
Abonare
În presă au apărut imagini video de la locul în care a fost asasinat la Kiev ex-deputatul în Duma de Stat a Rusiei, Denis Voronenkov.

CHIȘINĂU, 23 mart — Sputnik. În urma unui schimb de focuri în preajma hotelului „Premier Palas" din centrul Kievului a fost omorât Denis Voronenkov, ex-deputat în Duma de Stat a Rusiei. Cadavrul victimei a fost ridicat deja de la locul crimei. Soția sa, Maria Maksakova, care a fugit împreună cu acesta din Rusia în Ucraina, și-a pierdut cunoștința în momentul în care și-a văzut soțul ucis.

Locul crimei este încercuit în continuare de poliție.

Anterior, Denis Voronenkov a fugit în Ucraina împreună cu soția sa, afirmând că face acest pas din motive politice și din imposibilitatea de a trăi într-o „Rusie nedemocratică". Însă organele de drept din Federația Rusă au o atitudine sceptică față de aceste declarații ale politicianului. Și asta din cauza că ex-deputatul fusese arestat în contumăcie în dosarul privind acapararea prin metodă de tip raider a unei clădiri din Moscova.

© Sputnik / Владимир Федоренко / Accesați arhiva multimediaEx-deputatulrus Denis Voronenkov și soția sa Maria Maxakova
Пленарное заседание Госдумы РФ - Sputnik Moldova
Ex-deputatulrus Denis Voronenkov și soția sa Maria Maxakova

După ce s-a mutat la Kiev, Denis Voronenkov a făcut un șir de declarații „demascatoare" cu privire la viața politică din Rusia și a depus mărturii la Procuratura Generală a Ucrainei împotriva ex-președintelui Viktor Ianukovici. Totodată, atât Voronenkov, cât și Maksakova, la vremea respectivă au votat pentru alipirea Crimeii la Rusia. Ulterior, aflându-se la Kiev, cei doi au declarat însă că ar fi fost obligați să facă acest lucru.

© Sputnik / Екатерина Чеснокова / Accesați arhiva multimediaNunta fostului deputat rus Denis Voronenkov și a cântăreței de operă Maria Maxakova
Свадьба оперной певицы Марии Максаковой - Sputnik Moldova
Nunta fostului deputat rus Denis Voronenkov și a cântăreței de operă Maria Maxakova

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0