Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Moldova în flăcări – 127 de hectare făcute scrum doar în 24 de ore - VIDEO

© Sputnik / Miroslav Rotariincendiu de vegetatie
incendiu de vegetatie - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Primăvara aduce în Republica Moldova incendii de vegetații, care cuprind suprafețe imense de sute și mii de hectare și care au impact devastator asupra mediului ambiant - florei, faunei, solului, dar și al unor plantații agricole care, de multe ori, ajung scrum.

CHIȘINĂU, 22 mart — Sputnik. Peste 127 de hectare de vegetație au fost arse în ultimele 24 de ore în Republica Moldova, anunță printr-un comunicat de presă Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale al Ministerului de Interne. Cele mai multe intervenții ale echipelor de pompieri la stingerea focarelor au fost înregistrate în raioanele Orhei, Anenii Noi, Călărași, Hâncești, Soroca și municipiul Chișinău.

Пожар - Sputnik Moldova
Accidente
Incendiu de proporții în Chișinău: focul, înalt cât blocurile din preajmă

Doar în localitatea Ulmul, raionul Ialoveni, flăcările au compromis 15 hectare de vegetație, iar în raionul Călărași focul a mistuit 20 hectare de iarbă. Focare au fost înregistrate și în satul Pănășești, raionul Strășeni, unde pompierii au intervenit pentru stingerea a 10 ha de teren.

În ultimele ore, echipele specializate au fost antrenate în 40 de intervenții de lichidarea flăcărilor în urma aprinderii vegetației, dintre care 29 în țară și 11 în municipiul Chișinău.

Serviciul Situații Excepționale atenționează oamenii să nu aprindă gunoiul menajer și iarba uscată, întrucât aceste focare se pot răspândi cu repeziciune pe terenuri extinse, punând în pericol spațiile forestiere și gospodăriile persoanelor. În cazul în care focarele au ieșit de sub control, oamenii trebuie să sune de urgență serviciul 901.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0