Cel puțin patru morți în atacul terorist de la Londra și 20 de răniți

© REUTERS / Hannah McKayТеракт в Великобритании
Теракт в Великобритании - Sputnik Moldova
Abonare
Cel puțin patru oameni au murit ca urmare a atacului terorist care a avut loc astăzi la Londra, în preajma Parlamentului Marii Britanii, a anunțat șeful poliției antiteroriste, transmite Sputnik.

CHIȘINĂU, 22 mart — Sputnik. În a doua parte a zilei de astăzai, câțiva oameni au fost uciși și mai mulți au fost răniți după ce un vehicul a intrat în mulțime pe Podul Westminster din Londra, în apropierea clădirii Parlamentului Marii Britanii. Unul dintre atacatori, un bărbat, a fost împușcat mai târziu de către poliție, după ce a înjunghiat un ofițer în curtea Parlamentului.

Теракт в Великобритании - Sputnik Moldova
Moldovean la Londra: am văzut oameni culcați la pământ, iar cineva era în apă

Șeful poliției antiteroriste al Marii Britanii, Mark Rowley, a spus că atacul a început în momentul în care o mașină a intrat pe podul Westminster, lovind un grup de oameni, între care și trei ofițeri e poliție. După care mașina a forțat porțile curții clădirii Parlamentului. Cel puțin un atacator, înarmat cu un cuțit, a continuat atacul, încercând să pătrundă în clădirea Legislativului. El l-a lovit cu un cuțit pe un polițist, după care a fost împușcat.

"Din păcate, acum eu pot să confirm că patru persoane sunt moarte. Între acestea sunt ofițerul de poliție, care păzea Parlamentul, și, credem noi, unul dintre atacatori, car a fost împușcat", a declarat Rowley reporterilor, adăugând că cel puțin 20 de persoane au fost rănite.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0