Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

În Moldova va fi mai ușor să cumperi și să vinzi case

© SputnikCasă și fântână părăsita pe Șoseaua Alexandriei
Casă și fântână părăsita pe Șoseaua Alexandriei - Sputnik Moldova
Abonare
Executivul a votat un proiect de lege care prevede optimizează procedurilor de înregistrare şi înstrăinare a bunurilor imobile

CHIȘINĂU, 22 mart – Sputnik. Cabinetul de Miniștri a aprobat, miercuri, un proiect de lege care vine să optimizeze procedurile de înregistrare şi înstrăinare a bunurilor imobile. Părțile contractuale nu vor mai fi obligate să prezinte notarului extrasele din registrele de stat.

Chișinău - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Informație utilă pentru cei care dau și iau în chirie apartamente și case

Proiectul prevede instituirea mecanismelor de acces a notarilor la datele din registrele electronice de stat ale Inspectoratul Fiscal Principal de Stat, Camerei Înregistrării de Stat şi a ÎS Cadastru, necesare procedurii de autentificare a contractelor de înstrăinare a bunurilor imobile. În prezent, notarii sunt obligaţi să solicite părţilor documente confirmative de la aceste instituţii.

Lista documentelor din registrele de stat va include certificatul privind lipsa sau existenţa restanţelor faţă de buget aferente bunului supus înstrăinării/gajului, extrasul din Registrul de stat al persoanelor juridice şi întreprinzătorilor individuali, extrasul din Registrul bunurilor imobile, informaţia privind valoarea bunului imobil.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0