Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Este incredibil ceea ce se întâmplă pe străzile din Cahul

© Sputnik / Игорь Зарембо / Accesați arhiva multimediaMaidanezi
Maidanezi - Sputnik Moldova
Abonare
Membrii unei organizații neguvernamentale din municipiul Cahul afirmă că autoritățile locale împușcă câinii vagabonzi fără milă, în plină stradă.

CHIȘINĂU, 21 mart — Sputnik. Mișcarea pentru Protecția Animalelor "Societatea Umana" a lansat un apel către Consiliul Municipal Cahul cu rugămintea să abroge propria decizie din 10 martie 2017 cu privire la împușcarea câinilor vagabonzi.

Fetiță de 10 ani de la Cahul mușcată de câini - Sputnik Moldova
Societate
O fetiță de 10 ani de la Cahul, sfâșiată de câini

Membrii respectivii mișcări pentru protecția animalelor afirmă că prin această deciziei autoritățile locale manifestă cruzime față de animale, acțiune ce este încriminată de legislația Republicii Moldova.

"Această decizie încalcă legislația Republicii Moldova privind utilizarea armei de foc într-un loc public și articolul 157 "Cruzimea față de animale" din Codului Contravențional. De asemenea, afectează starea fizică și psihică a societății și oferă un exemplu prost pentru generația tânără", scriu cei de la Societatea Umană.

Iubitorii de animale mai afirmă că împușcarea patrupezilor nu este o acțiune care să ducă la soluționarea problemei.

"Ținem să menționăm că împușcarea câinilor nu va rezolva problema animalelor fără stăpân pe termen lung, pentru că este o luptă cu consecințele, mai degrabă, decât cu cauza apariției lor și, după o perioadă, problema reapare", afirmă ei.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0