Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova
Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ce se întâmplă cu moldovenii din Marea Britanie după Brexit

Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Autoritățile moldovene nu-i pot ajuta pe concetățenii noștri aflați la muncă în Marea Britanie, în cazul în care aceștia au emigrat ca cetățeni ai României

Anunțul că Marea Britanie va părăsi Uniunea Europeană i-a pus în gardă pe conaționalii noștri aflați la muncă în Regatul Unit. Deși au multe întrebări referitoare la cum vor evolua lucrurile după 29 martie, ziua în care Marea Britanie începe procedura de ieșire din UE, moldovenii se pot adresa doar autorităților consulare ale României, nu și la cele ale Republicii Moldova.

Fostul ministru adjunct de Externe Valeriu Ostalep spune într-o emisiune realizată în studioul Sputnik Moldova că "regulile privind regimul de ședere în Marea Britanie, dreptul al muncă și studii vor fi modificate esențial în următorii ani, iar concetățenii noștri trebuie să fie pregătiți pentru asta. Marea Britanie va promova o politică de susținere a propriilor cetățeni, devenind mai puțin indulgentă cu imigranții", afirmă Ostalep.

Autor: Cristina Bumbu-Dănuță

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0