Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Persoanele care au copii au şanse mai mari să trăiasă mai mult

© Sputnik / Константин Чалабов / Accesați arhiva multimediaАкушерка выносит новорожденного во время выписки из роддома
Акушерка выносит новорожденного во время выписки из роддома - Sputnik Moldova
Abonare
Cercetătorii sugerează că longevitatea persoanelor cu copii poate fi explicată de faptul că adulţii primesc mai mult ajutor în timpul bătrâneţii

CHIȘINĂU, 19 mar – Sputnik. Deși există cercetările anterioare care au dovedit că persoanele cu copii trăiesc mai mult, un studiu realizat de experții de la Institutul Karolinska din Suedia susţine că aceştia joacă un rol important în anii de bătrâneţe ai părinţilor. 

顎鬚を生やした中国人 - Sputnik Moldova
În Japonia s-a stins din viaţă cel mai bătrân bărbat din lume

Savanții de la acest institut au analizat informaţii despre 1,5 milioane de persoane din Suedia, născute între 1911 şi 1925. Echipa a descoperit că deşi riscul morţii a crescut o dată cu vârsta pentru toate persoanele, cele care aveau copii au fost mult mai longevive, potrivit descoperă.ro.

La vârsta de 60, unui bărbat cu copii i-a crescut speranţa de viaţă cu doi ani, faţă de cei fără copii. Acelaşi fenomen a putut fi observat şi la femeile cu vârsta de 60 de ani, cele fără copii având o speranţă de viaţă de 23 ani în timp ce speranţa de viaţă a mamelor a crescut la 25 ani. 

Rezultatele au dovedit că beneficiile statutului de părinte apar în timpul îmbătrânirii, efect mai puternic resimţit de către bărbaţi decât de către femei. De asemenea, copiii au un efect pozitiv mult mai puternic asupra taţilor singuri decât cei căsătoriţi. 

Experţii au descoperit că sexul copilului nu influenţează longevitatea părinţilor, însă în cadrul studiului au fost analizate familii cu doar un copil. 

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0