Микрофон в студии радио Sputnik  - Sputnik Moldova
Radio
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Jurnalist român: sistemul uninominal este condamnat din start la eșec

Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Fostul deputat, jurnalistul român Dragoș Dumitriu, a participat la o emisiune la Sputnik Moldova în care a vorbit despre atuurile și dezavantajele sistemului electoral uninominal, pornind de la experiența României

Dragoș Dumitriu spune că sistemul electoral uninominal a determinat un eșec total României ca stat, atunci când a fost aplicat peste Prut. Dumitriu spune că și în cazul Republicii Moldova schimbarea sistemului electoral din cel proporțional în cel uninominal este o idee proastă.

,,În România candidații la funcția de deputat promiteau lucruri care nu puteau fi realizate, pe alocuri chiar aberante. Totodată, acest sistem aduce oameni incompetenți la cârma țării, adică în Parlament, lucru extrem de grav'', spune Dumitriu.

Totodată, fostul deputat Dumitriu a menționat că nu vede cum un deputat ar putea fi demis dacă nu își va respecta promisiunile electorale, așa cum a promis Partidul Democrat.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0