Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Procurorii solicită mandat de arest pe numele ministrului Grama

© Ministerul Agriculturii și Industriei AlimentareMinistrul moldovean al Agriculturii și Industriei Alimentare, Eduard Grama
Ministrul moldovean al Agriculturii și Industriei Alimentare, Eduard Grama - Sputnik Moldova
Abonare
Judecătoria Buiucani examinează demersul procurorilor Anticorupție prin care aceștia solicită arest preventiv pe un termen de 30 de zile pe numele lui Eduard Grama

CHIȘINĂU, 17 mar – Sputnik. Procurorii Anticorupție solicită mandat de arest în izolator pe un termen de 30 de zile pe numele ministrului Agriculturii și Industriei Alimentare, Eduard Grama. 

Solicitarea procurorilor este examinată la Judecătoria Buiucani de judecătorul Andrei Neculce.

Grama a fost reținut, în 15 martie, pentru 72 de ore, în cadrul dosarului penal pentru tentativa de înstrăinare ilegală a peste 30 de hectare de teren ce aparțin Colegiului Național de Viticultură și Vinificație. Dosarul a fost deschis de procurori acum un an.

Procurorul șef Anticorupție, Viorel Morari, a declarat că Eduard Grama este bănuit de luarea unei sume de bani în cadrul tentativei de înstrăinare ilegală a unor terenuri ce aparțineau Colegiului.

Правительство РМ - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Premierul îi solicită președintelui țării demiterea unui ministru

Procuratura Anticorupție a expediat un demers în adresa premierului Pavel Filip, prin care a fost solicitată suspendarea provizorie a lui Eduard Grama din funcția de ministru, în legătură cu desfășurarea urmării penale.

Premierului i-a fost expediată și o cerere din partea ministrului Eduard Grama, care își anunță intenția de a demisiona din funcția de ministru al Agriculturii și Industriei Alimentare.   

Prim-ministrul Pavel Filip a transmis vineri o scrisoare președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, prin care propune revocarea domnului Eduard Grama din funcția de ministru al Agriculturii și Industriei Alimentare.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0