Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Pedagogii vor ieși iarăși în stradă

© Sputnik / Miroslav RotariПротест железнодорожников
Протест железнодорожников - Sputnik Moldova
Abonare
LPedagogii vor ieși la proteste în Chișinău, asta au decis sindicatele lucrătorilor din sfera educației și științei

CHIȘINĂU, 17 mart — Sputnik. Decizia de a relua protestele pedagogilor la Chișinău a fost adoptată la ședința Consiliului General al Federației Sindicale a Educației și Științei din Republica Moldova.

Potrivit serviciului de presă al Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova, deocamdată nu a fost stabilită data desfășurării protestelor.

Sindicatele sunt nemulțumite de faptul că autoritățile au majorat cu doar 10% salariile pedagogilor, astfel că au întrerupt negocierile cu reprezentanții Guvernului.

„Totodată, vom insista să fie schimbată componența comisiei de negocieri, a acelei părți care a fost delegată de către autorități", a menționat Dumitru Ivanov, președintele Consiliului General al Federației Sindicale a Educației și Științei din Republica Moldova.

Printre revendicările sindicaliștilor se numără reducerea la 75% a normei didactice pentru tinerii specialiști în primii trei ani de activitate, însă cu menținerea salariului precedent, precum și majorarea cu 20 la sută a burselor de studii.

Angajații Întreprinderii Calea Ferată protestează la Chișinău>>>

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0