Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Creditul oferit Moldovei de FMI, egal cu bugetul filmului "The Legend of Tarzan"

© Sputnik / Мирослав РотарьСерджиу Унгуряну
Серджиу Унгуряну - Sputnik Moldova
Abonare
Economist: Acordul semnat de Republica Moldova cu Fondul Monetar Internațional este o capcană, iar cetățenii sunt cei care vor avea cel mai mult de suferit
Creditul oferit Moldovei de FMI, egal cu bugetul filmului "The Legend of Tarzan"

Economistul Sergiu Ungureanu a declarat în cadrul unei emisiuni realizate în studioul Sputnik Moldova că "autoritățile de la Chișinău au semnat Acordul cu FMI fără a lua în calcul toate riscurile” ce le comportă acesta. Mai în glumă, mai în serios, expertul spune că "Republica Moldova a fost ademenită cu o sumă de bani, care poate fi comparată cu bugetul filmului "The Legend of Tarzan", adică aproape 180 de milioane de dolari.

"Iar pentru asta, adaugă Sergiu Ungureanu, cetățenii vor plăti scump. În primul rând, vor fi majorate tarifele pentru energia electrică și cea termică, această a fost o condiție a FMI, înainte de acordarea creditului în sumă de 178,7 milioane de dolari.

Sergiu Ungureanu spune că mai sunt două subiecte care trebuie să ne pună în gardă. Potrivit lui, în curând vom asista la privatizarea Î.S "Calea Ferată din Moldova" și nu este exclus că autoritățile vor permite vinderea pământurilor către străini.

Autor: Cristina Bumbu-Dănuță

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0