Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Uniunea Europeană, furnizoare de droguri pentru Republica Moldova

© Sputnik / Александр Уткин / Accesați arhiva multimediaМолодые люди танцуют на дискотеке в одном из ночных клубов.
Молодые люди танцуют на дискотеке в одном из ночных клубов. - Sputnik Moldova
Abonare
O grupare criminală, care aducea prin contrabandă din statele europene în Moldova substanțe psihotrope, a fost destructurată de către oamenii legii

CHIȘINĂU, 16 mar — Sputnik. O grupare criminală, specializată în comercializarea angro a pastilelor cu efect psihotrop în proporţii deosebit de mari, a fost destructurată de către angajații Procuraturii şi Poliţiei Capitalei. Infractorii transportau substanțele psihotrope pe teritoriul ţării prin contrabandă din statele europene.

Oamenii legii au documentat şi monitorizat grupul criminal timp de aproximativ trei luni. Membrii grupării au fost reținuți în flagrant delict.

Potrivit Poliției, membrii grupării s-au dovedit a fi patru bărbați cu vârste cuprinse între 24 şi 34 de ani, originari din municipiul Chişinău și din raioanele Anenii-Noi şi Drochia. Liderul acestora era un bărbat de 33 ani, domiciliat în Capitală, care avea rolul de a dirija activitatea criminală de transportare, comercializare angro a pastilelor extasy şi de identificare a potenţialilor cumpărători.

Procurorii şi poliţiştii au iniţiat achiziţii de control. Astfel, a fost reţinut cu 1 000 de pastile extasy şi 140 de mii de lei marcaţi, tarnsmişi anterior sub controlul ofiţerilor de investigaţii. La operaţiunea de reţinere a membrilor grupării au fost implicați angajații BPDS „Fulger".substanțe psihotrope

În urma percheziţiilor autorizate, au fost ridicate mijloace financiare în sumă de aproximativ 300 de mii de lei care ar fi fost obţinute din comercializarea pastilelor cu efect psihotrop, precum şi o armă de foc. Lotul de pastile depistat, care urma să ajungă în cluburile de noapte din capitală, a fost sigilat şi expediat la Centrul tehnico-criminalistic și expertize judiciare al Inspectoratului General de Poliție.

Membrii grupării sunt cercetaţi penal în stare de arest pentru comercializarea ilegală a drogurilor în proporţii deosebit de mari. Aceștia riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 7 la 15 ani.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

 

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0