Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Igor Dodon a făcut asta înainte de a pleca la Moscova

© Sputnik / Miroslav RotariПрезидент Молдовы Игорь Додон
Президент Молдовы Игорь Додон - Sputnik Moldova
Abonare
Șeful statului a solicitat redenumirea disciplinei „Istoria Românilor și Universală” în „Istoria Moldovei”, începând cu noul an de învățământ 2017-2018

CHIȘINĂU, 16 mar — Sputnik. Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a transmis o scrisoare prin care îi solicită Guvernului să introducă în curricula școlară disciplina „Istoria Moldovei", începând cu noul an de învățământ 2017-2018.

„Începând cu 1990, istoria noastră este mistificată și înlocuită, toate guvernele din Republica Moldova concesionând statului vecin, România, realizarea politicilor umanitare. Tot de atunci, în Republica Moldova se discută interminabil despre predarea-învățarea istoriei în școală, polemică în care a fost implicat și Consiliul Europei. Recomandările acestui important For internațional, care vizau excluderea caracterului etnocentric și schimbarea denumirii disciplinei din Istoria Românilor în Istoria, au fost ignorate de către guvernanții de la Chișinău”, este menționat în scrisoarea semnată de Igor Dodon.

Potrivit lui Ion Ceban, purtătorul de cuvânt al președintelui, scrisoarea a fost expediată joi Guvernului.

Unul dintre motivele invocate pentru redenumirea disciplinei este că „cea mai mare parte a populației țării pledează pentru introducerea în programul de studii a disciplinei școlare „Istoria Moldovei”.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0