Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Treptat, britanicii încep să părăsească UE

© AFP 2024 / JOHN THYSBritish Prime Minister Theresa May leaves after a press conference during a European Summit at the EU headquarters in Brussels on March 9, 2017
British Prime Minister Theresa May leaves after a press conference during a European Summit at the EU headquarters in Brussels on March 9, 2017 - Sputnik Moldova
Abonare
Autoritățile de la Londra au decis să înceapă procedura de ieșire din Uniunea Europeană la sfârșitul acestei luni

CHIȘINĂU, 15 martie — Sputnik. Prim-ministrul Marii Britanii, Theresa May, a declarat că procedura ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană va fi lansată la sfârșitul lunii martie curent.

Встреча глав МИД России и Германии С.Лаврова с В.Штайнмайером - Sputnik Moldova
Steinmeier: Brexit a resuscitat stereotipurile etnice și egoismul național

Acum câteva zile, Camera Lorzilor din Parlamentul britanic a adoptat proiectul de lege privind Brexit-ul. Însă pentru ca acest document să capete putere de lege trebuie să fie semnat de regina Elisabeta a Doua.

„Proiectul de lege, care a fost adoptat de ambele camere ale Parlamentului, va obține în următoarele zile aprobarea reginei. Procedura Brexit va fi lansată, precum am mai spus, la sfârșitul lunii martie", a declarat Thesesa May într-o luare de cuvând în Parlament.

Experții presupun că negocierile pe marginea acestui subiect între Londra și Bruxellex vor dura aproximativ doi ani, iar Marea Britanie ar putea părăsi UE în 2019.

În 23 iunie 2016, în Marea Britanie a avut loc un referendum privind calitatea de membru în UE. În favoarea Brexit s-au pronunțat 51,9 la sută dintre britanicii prezenți la urne.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0