(VIDEO-FOTO) Bucureștiul terifiant: munții de gunoi dintre blocuri

© Sputnikperiferia Bucureștiului
periferia Bucureștiului - Sputnik Moldova
Abonare
Bucureștiul este o Capitală europeană. Primarul Chișinăul, Dorin Chirtoacă, pune că și Capitala Republicii Moldova ar fi una europeană. Realitatea însă este alta. Atât în orașul de pe malurile Dâmboviței, cât și în cel de pe malurile Bâcului.

CHIȘINĂU, 14 mart — Sputnik. Jurnalistul român Vitalie Cojocari, care este originar din Republica Moldova, a publicat pe pagina sa de facekook câteva imagini din Capitala României, care este, pur și simplu, inundată de gunoaie.

În comentariu care însoțește respectivele fotografii, Vitalie Cojocari spune că oamenii care locuiesc în aceste blocuri aruncă pe geam gunoiul din apartament drept în curte.

"Aceasta este o stradă din Sectorul 5 al Capitalei. O zona ruptă de societate, la numai câțiva kilometri distanță de centrul Bucureștiului, de Casa Poporului. O zonă rău famată, unde gunoiul este aruncat pe geam. Locatarii nu pot fi "convinși" să trăiască altfel. Un cartier de ghetouri izolat de restul "Bucureștiului civilizat", care pare să nu-l observe", scrie Vitalei Cojocari.

Iar mai jos, jurnalistul precizează că "Primăria promite să adune aceste gunoaie cu deținuții și îi invită pe locatari să iasă și ei la "curățenia de primăvară".

Vitalie Cojocari este, cu adevărat, preocupat de curățenia din Capitala României. După ce în data de 8 martie a postat imaginile terifiante din cartierul în care grămezile de gunoi ajung la înălțimea blocurilor, o zi mai târziu, pe 9 martie, Cojocari plasează și o secvență din dialogul purtat cu un bucureștean care locuiește în Sectorul 5 al Capitalei române. Acesta susține, nici mai mult, nici mai puțin, că gunoiul a fost adus de vânt și de copii, iar vinovați se fac doar angajații Primăriei.

Vom constata cu tristețe că la Chișinău situația nu este alta. Și aici avem sectoare care sunt, pur și simplu, invadate de gunoi, în special, albia râului Bâc, dar și alte cartiere. Vorba cântecului: "Două lacrimi gemene gemene: Chișinău și București" sau Chișinău lui Chitoacă nu se deosebește prea tare de Bucureștiul lui Firea. Aceleași panorame, ca să nu spunem panarame.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0