Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Criză de gelozie în Parlament. Coaliția de guvernare versus opoziția

Abonare
Schimbul de replici dintre unii oficiali de la Chișinău și Moscova, survenit în urma notei emise de autoritățile moldovene, este rezultatul invidiei actualei guvernări față de președintele țării, Igor Dodon și opoziția parlamentară, care au obținut rezultate concrete în relațiile moldo-ruse, declară deputatul socialist Vladimir Țurcan

În această săptămână ar urma să aibă loc o întrevedere

Deputatul socialist Vladimir Țurcan spune că unul dintre subiectele importante din agenda întâlnirii oficiale dintre președintele Republicii Moldova, Igor Dodon și președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, care urmează să aibă loc în perioada 17-18 martie, ar putea fi acest scandal iscat la Chișinău. Amintim că autoritățile statului, într-o formula extinsă — președinte al Parlamentului, premier, miniștrii Justiției și ai Internelor, reprezentant al Ministerului de Externe, l-au convocat pe ambasadorul Federației Ruse la Chișinău și i-au înmânat o notă de protest, prin care anunță că oficialii moldoveni ar fi hărțuiți de autoritățile ruse. Totodată, în această notă Chișinăul anunță că nici un oficial al Republicii Moldova nu va călători la Moscova până la rezolvarea cauzei.

Țurcan precizează că președintele țării, Igor Dodon, va face abstracție de această interdicție și va merge totuși la Moscova.

Autor: Cristina Bumbu-Dănuță

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0