Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Poliția avertizează: Atenție șoferi, pericol de accident pe drumurile din țară

© Photo : Igor VzorovCeață
Ceață - Sputnik Moldova
Abonare
Condițiile climaterice nefavorabile, în special, ceața densă și carosabilul umed, solicită atenție maximă din partea conducătorilor auto

CHIȘINĂU, 11 mart — Sputnik. Inspectoratul Naţional de Patrulare a emis un comunicat de presă îi care îi informează pe toți participanții la trafic că la această oră pe drumurile din ţară se circulă în condiţii de ceaţă şi carosabil umed.

INP le recomandă şoferilor să manifeste prudenţă sporită la volan, să adapteze viteza de deplasare la condițiile de drum, să nu se angajeze în depăşiri riscante, să mărească distanța în mers între autovehicule şi să folosească luminile de ceaţă împreună cu cele de întâlnire.

De asemenea, în condiţiile unui carosabil umed, pe lângă reducerea vitezei, este necesar ca conducătorii auto să nu frâneze sau să vireze brusc şi să utilizeze cu precădere frâna de motor.

Polițiștii de patrulare îi roagă și pe pietoni să traverseze strada pe marcajul pietonal şi să aştepte transportul public pe trotuar sau pe refugiile special amenajate.

Vom menționa că potrivit meteorologilor, în noaptea de sâmbătă spre duminică nu sunt pronosticate înghețuri, acestea ar putea să aibă loc doar în primele nopți ale săptămânii viitoare și doar în raioanele de nord ale Republicii Moldova.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0