Assad: Rusia este unica forţă serioasă care luptă împotriva Statului Islamic

© AP Photo / SANA In this photo released on July 1, 2016, by the Syrian official news agency SANA, Syrian President Bashar Assad speaks during an interview with Australia's SBS news channel, in Damascus, Syria
In this photo released on July 1, 2016, by the Syrian official news agency SANA, Syrian President Bashar Assad speaks during an interview with Australia's SBS news channel, in Damascus, Syria - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Președintele sirian a declarat recent, într-un interviu pentru o televiziune străină, că Rusia este unica forță serioasă care luptă, în prezent, cel mai eficient împotriva Statului Islamic.

CHIȘINĂU, 11 mart — Sputnik. Președintele Siriei, Bashar Al Assad, a declarat într-un interviu acordat canalului TV „Fenix" din Hong Kong că Rusia este unica țară care luptă eficient împotriva organizației teroriste Statul Islamic pe teritoriul Siriei, scrie RIA Novosti.

Спутник_Башар Асад помолился с жителями Дамаска в день рождения пророка Мухаммеда - Sputnik Moldova
Asad: există riscul ca Turcia şi Arabia Saudită să atace Siria

Totodată, Assad a mai menționat că lupta cu terorismul nu poate fi una locală sau să se rezume doar la combaterea Statului Islamic.

„Este imposibil să lupți cu terorismul la nivel local, aceasta poate fi doar o luptă de amploare, de asemenea, în nici un caz nu poate fi parțială și pentru un timp limitat. Această luptă nu poate fi susținută doar de aviație, este nevoie de susținerea forțelor armate terestre. Din acest motiv Rusia a reușit să fie eficientă, deoarece a susținut armata siriană", a declarat Assad.

În ce privește colaborarea în perspectivă cu noua administrație de la Casa Albă, președintele sirian nu vede nicio posibilitate de colaborare pentru că, în prezent, nu există relații oficiale între Siria și SUA.

Mai mult ca atât, Assad este de părere că prezența forțelor armate americane nu va duce la victoria asupra Statului Islamic.

„Peste tot unde au fost trimise trupe americane, luptele s-au soldat doar cu eșecuri. Ei au creat doar probleme. Ceea ce reușesc ei să facă este să creeze probleme și să distrugă. Cu părere de rău, ei nu sunt în stare să identifice soluții pentru ieșirea din criză", a mai enunțat liderul sirian.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0