Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Fosta conducere a BNM, pe banca acuzaților

© Sputnik / Мирослав РотарьНациональный банк Молдовы
Национальный банк Молдовы - Sputnik Moldova
Abonare
Fosta conducere a Băncii Naționale a Moldovei este cercetată penal pentru neglijență în serviciu

CHIȘINĂU, 10 mart — Sputnik. Procurorii au finalizat şi remis în judecată cauza penală de învinuire a patru persoane din conducerea Băncii Naţionale a Moldovei, trei dintre care au fost reţinute în vara anului trecut pe faptul neglijenţei în serviciu. Acestea ar fi permis, prin exercitarea necorespunzătoare a atribuţiilor de serviciu, spălarea unor sume imense de bani în valoare de circa 22 miliarde de dolari, prin intermediul inei bănci din Republica Moldova.

Igor Dodon, președintele Republicii Moldova - Sputnik Moldova
Politică
Noua componență a Consiliului Suprem de Securitate, în căutarea miliardului

Pe banca acuzaților vor ajunge viceguvernatorul Băncii Naţionala a Moldovei, directorul Departamentului Reglementare şi Supraveghere Bancară din cadrul Băncii Naţionale a Moldovei, şeful Direcţiei control bancar şi monitorizare a activităţilor de prevenire şi combatere a spălării banilor şi finanţării terorismului a Departamentului Reglementare şi supraveghere bancară din cadrul Băncii Naţionale a Moldovei, şeful adjunct al Direcţiei control bancar şi monitorizare a activităţilor de prevenire şi combatere a spălării banilor şi finanţării terorismului a Departamentul Reglementare şi supraveghere bancară din cadrul Băncii Naţionale a Moldovei.

Potrivit Procuraturii Anticorupţie, în perioada anilor 2011-2014, inculpaţii au admis sau nu au întreprins acţiuni privind instituţia bancara supusă controlului cu periodicitatea de un an, fapt ce a generat efectuarea unor tranzacţii suspecte de peste 22 de miliarde de dolari.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, inculpaţii riscă până la 6 ani de închisoare, cu privarea dreptului de a ocupa funcţii publice până la 10 ani.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0