Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Atenționare: ce sunt obligați să facă deținătorii de plantații viticole

© Sputnik / Vladimir Rodionov / Accesați arhiva multimediaВиноградники в Молдавии
Виноградники в Молдавии - Sputnik Moldova
Abonare
Guvernul vrea să țină evidența tuturor plantațiilor și unităților vinicole din Republica Moldova

CHIȘINĂU, 10 mart — Sputnik. Cabinetul de Miniștri a aprobat miercuri Regulamentul privind modul de funcționare a Registrului vitivinicol, care va permite evidența tuturor plantațiilor și unităților vinicole din Republica Moldova.

Potrivit Proiectului hotărârii de Guvern, Registrul vitivinicol va fi gestionat de către Oficiul Național al Viei și Vinului. În Registru vor fi înregistrați agenții economici care desfășoară cel puțin una dintre activitățile de fabricare, stocare, comercializare cu ridicata a vinurilor, a produselor obținute pe bază de must și de vin, producere și comercializare a strugurilor folosiți ca materie primă în vinificație.

Виноград - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Moldova: ghidul vinurilor

Totodată, deținătorii plantațiilor viticole și unităților viticole vor fi obligați să prezente declarații de recoltă și de producere a vinurilor, fiind stipulate și condițiile de acces la informațiile stocate în Registru.

"Înscrierea în Registrul vitivinicol este gratuită și se efectuează în baza cererilor depuse de agenții economici și a declarațiilor pe proprie răspundere privind îndeplinirea cerințelor obligatorii de înregistrare", precizează Guvernul într-un comunicat.

Implementarea Registrului urmează să fie finalizată în septembrie 2017.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0