”Ocolul Pământului” cu primul submarin civil din lume

© Sputnik / Vitaliy Ankov / Accesați arhiva multimediaThe Russian Navy
The Russian Navy - Sputnik Moldova
Abonare
Chinezii vor construi cu ajutorul specialiștilor ruși primul submarin civil care va putea fi utilizat în scopuri turistice

CHIȘINĂU, 10 mart — Sputnik. Cu ajutorul specialiștilor ruși, până la sfârșitul anului 2017, China planifică să finalizeze construcția primului submarin civil, scrie publicația China Daily.

Potrivit sursei, de fabricarea navei se ocupă Tianjin Ostar Underwater Vehicles Co, cu susținerea institutelor de cercetare rusești. Potrivit adjunctului managerului companiei, Zou Yongchunhe, submarinul ar putea transporta de la 20 la 40 de pasageri și să se scufunde la o adâncime de 24 de metri. Potrivit lui, două companii de turism chineze Zhangjiajie și  Beibu Gulf și-au arătat interesul față de această producție.

Zou Yongchunhe a menționat că pentru construcția submarinului compania sa a înființat o întreprindere mixtă cu participarea institutelor de cercetare din Rusia —Ostar Sino-Russia Joint Marine Technology Research Institute.

Potrivit lui, noul tip de transport civil va putea fi utilizat în scopuri turistice, pentru destinații precum Vietnam, Thailanda, Grecia și Turcia.

Acesta a mai adăugat că datorită susținerii autorităților chineze, după aprilie 2017 compania va putea majora numărul cercetătorilor ruși implicați în proiect.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0