Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Orașul Cahul a fost transformat într-un imens platou de filmare

© Sputnik / Radu Hatmanuinterviu copii Cahul
interviu copii Cahul - Sputnik Moldova
Abonare
În perioada 18 februarie - 3 martie orașul Cahul a găzduit un eveniment cu totul special, în tot acest timp orașul a servit drept platou de filmări pentru mai multe echipe de cineaști.
Orașul Cahul a fost transformat într-un imens platou de filmare

Câteva grupuri de copii, căci anume ei sunt cineaștii de care vorbeam, înarmați cu echipament de filmat, au tot dat buzna ba la primărie, ba la ambulanță, ba la serviciul de pompieri și la alte organizații și chiar prin gospodăriile unor cahuleni. Astfel, camerele de luat vederi le-a provocat unora curiozitatea și i-a intrigat, alții însă dimpotrivă, s-au sfiit și chiar sau simțit intimidați atunci când obiectivul camerei era îndrepta spre ei.

Laboratorul de lucru "Primul meu film documentar. Comunitatea în imagini" este o piesă aparte în cadrul Festivalului Internațional de Film Documentar MOLDOX, eveniment organizat anual în orașul Cahul. Timp de două săptămâni, copii din clasele a 9-a și a 12-a au realizat șase filme documentare, precizează unul dintre participanți. Primarul orașului Cahul, Nicolae Dandiș, nu este doar gazda Festivalului Internațional de Film Documentar ci și complicele acestui frumos eveniment care încurajează tinerele talente și pune umărul la realizarea tuturor ideilor ce vin de la copii și nu doar.

Autor: Radu Hatmanu

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0