Виноградник - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Părintele Stelian Tofană: De ce sunt în închisori mai mulți bărbați decât femei?

© Sputnik / Алексей Мальгавко / Trecere la banca de fotografiiВерующие в церкви
Верующие в церкви - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Părintele Stelian Tofană din România, prezent la Conferința teologică „Femeia-Mamă" - ființă unică? Ce ne spune Biblia?”, desfășurată la Chișinău, a explicat de ce în închisori sunt mai mulți bărbați decât femei

CHIȘINĂU, 9 mart — Sputnik. Sectorul de Misiune, Pastorație și Asistență Socială din cadrul Mitropoliei Basarabiei a organizat marți, 7 martie, conferința „Femeia-Mamă" — ființă unică? Ce ne spune Biblia?”. Conferința a avut loc în Aula Mare a incintei Academiei de Studii Economice din Moldova, iar invitat special a fost părintele Stelian Tofană din Cluj, România.

În discursul său, părintele a spus că mama trebuie să fie cinstită pe parcursul întregului an.

"8 Martie nu e ziua mamei. Pentru că mama nu are o zi. Ea are toate zilele din an. E trist atunci dacă ea are o zi", a rostit părintele Stelian.

Părintele Octavian Moșin - Sputnik Moldova
Se dezleagă postul la 8 martie? Răspunsul unui preot ortodox

Pe parcursul câtorva ore, părintele Stelian a vorbit prin prisma Vechiului și Noului Testament despre motivația creării, demnitatea și menirea femeii, despre provocările lumii contemporane precum căsătoriile surogat și avortul. Despre omul-robot, promovat de modelul societății de consum în care familia ca celulă de bază a societății este practic eliminată, în care bărbatul nu mai este tată, iar femeia — mamă.

Totodată, el a vorbit despre importanța rolului de complementaritate dintre femeie și bărbat, dar și despre cel al Bisericii în soluționarea problemelor cu care se confruntă societatea contemporană.

”De ce sunt în închisori mai mulți bărbați decât femei? Pentru că în Biserici sunt mai multe femei decât bărbați”, a spus părintele Stelian.

© Photo : Adela SalagorPărintele Stelian Tofană - conferința „Femeia mamă – ființă unică. Ce ne spune Biblia?”
Părintele Stelian Tofană - conferința „Femeia mamă – ființă unică. Ce ne spune Biblia?” - Sputnik Moldova
Părintele Stelian Tofană - conferința „Femeia mamă – ființă unică. Ce ne spune Biblia?”

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

 

 

Fluxul de știri
0