Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

O nouă filieră de comercializare a armelor, deconspirată de ofițerii SIS

© Photo : sis.mdO nouă filieră de comercializare a armelor şi muniţiilor, deconspirată de către SIS
O nouă filieră de comercializare a armelor şi muniţiilor, deconspirată de către SIS - Sputnik Moldova
Abonare
Ofițerii Serviciului de Informaţii şi Securitate au reținut în flagrant delict o persoană în timp ce încerca să vândă un dispozitiv pentru tancuri, folosit pentru monitorizare la distanţă

CHIȘINĂU, 9 mar – Sputnik. Ofițerii Serviciului de Informaţii şi Securitate (SIS), în comun cu procurorii raionului Donduşeni, au reținut un membru al unei filiere de comercializare a armelor şi muniţiilor.

© Photo : sis.mdO nouă filieră de comercializare a armelor, deconspirată de ofițerii SIS
O nouă filieră de comercializare a armelor, deconspirată de ofițerii SIS - Sputnik Moldova
O nouă filieră de comercializare a armelor, deconspirată de ofițerii SIS

Persoana respectivă intenţiona să vândă un dispozitiv de model,,ТКН-3М”, utilizat la autovehiculele blindate pentru monitorizare la distanţă, în special tancurile de model T55, T62, T64 şi T72. Bărbatul cerea pentru această piesă 690 dolari. Dealerul a fost reținut de ofițerii SIS în flagrant delict, în timp ce încerca să vândă dispozitivul. 

Potrivit SIS, în urma percheziţiilor efectuate la un şir de adrese ale figuranţilor dosarului au fost depistate şi ridicate mai multe arme. Armele şi muniţiile au fost transmise spre expertizare şi verificare a legitimităţii deţinerii acestora. De asemenea, au fost depistate sume băneşti a căror provenienţă urmează a fi stabilită.

Pe numele bărbatului a fost deschis dosar penal pentru păstrarea și comercializarea armelor de foc.

În cazul în care vinovăţia persoanei va fi demonstrată, aceasta riscă privaţiune de libertate de până la 3 ani sau amendă în mărime de la 650 la 950 de unităţi convenţionale, sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore.


Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0