Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

(VIDEO) Feministele au încercat să ia cu asalt Kremlinul

© Facebook / Женская силаFeministe Kremlin
Feministe Kremlin - Sputnik Moldova
Abonare
Un grup de feministe a fost reținut în timp ce încerca "să ia cu asalt" zidul Kremlinului

CHIȘINĂU, 8 mart — Sputnik. La Moscova au fost reținute câteva activiste ale mișcării feministe "Forța Feminină", care au încercat să instaleze pe zidul Kremlinului un banner cu inscripția: "Bărbații se află la putere 200 de ani. Jos cu ei!", transmite agenția RBK.

Potrivit sursei citate, au fost reținute activistele Elena Tișenko, Aleksandra Orlova, Marina Timofeeva, Leda Garina și câțiva jurnaliști care le însoțeau.

Tinerele au încercat să urce pe zidul Kremlinului, au aprins fumigene și au desfăcut bannerul cu inscripția: "Bărbații sunt la putere de 200 de ani. Jos cu ei!".

De asemenea, activistele purtau pancarte cu lozinci precum "Reprezentăm majoritatea", "Vrem femeie președinte", "Toată puterea femeilor", "Afară cu bărbații din Kremlin". Pe unul din turnurile Kremlinului a fost instalat și un banner cu lozinca "Feminismul este o idee națională!".

Toate persoanele reținute au fost eliberate în scurt timp, a anunțat pe Facebook una dintre organizatoarele acțiunii.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0