Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Un sfat practic de la ieromonahul Savatie Baștovoi ca să nu suferi de depresie

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Succesul nu e condiționat de grandoarea scopului, ci este o stare de suflet, afirmă părintele, care precizează că, în acest fel, Mark Zuckerberg nu este mai de succes decât un țăran căruia i-a fătat vaca un vițel frumos.

CHIŞINĂU, 7 mart — Sputnik. Ieromonahul Savatie Baștovoi publică în altarulcredintei.md textul "Depresia este rugina sufletului" în care oferă un sfat practic tuturor celor care suferă de depresie.

Părintele Calistrat Chifa de la Mănăstirea Vlădiceni, Iași - Sputnik Moldova
Politică
Ce crede părintele Calistrat despre adevăratul scop al protestelor din București

Iată ce spune părintele.

"Un lucru care rămâne multă vreme nefolosit, ruginește, se strică. Depresia este în directă legătură cu activitatea. Pe de altă parte, inflația cărților și a discuțiilor despre depresie legitimează această stare: oferta creează cererea.

Depresia este sentimentul profund de neîmplinire și inutilitate survenit pe fondul poveștilor de succes care sunt servite unei populații incapabile să acceadă spre succes în forma propusă. Să nu uităm însă că succesul nu este condiționat de grandoarea scopului, ci este o stare de suflet: Mark Zuckerberg nu este mai de succes decât un țăran căruia i-a fătat vaca un vițel frumos, pur și simplu, scopurile lor au fost diferite.

Învățați-vă să vă puneți scopuri conforme cu viața și posibilitățile voastre și bucurați-vă de tot ce vă înconjoară și atunci rugina nu va putea cuprinde sufletele voastre, veți uita pentru totdeauna de depresii", conchide părintele Savatie Baştovoi.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0