Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Doi hoți au ținut în șah jumătate de Chișinău

© Sputnik / Евгений ПанасенкоДорожная полиция
Дорожная полиция - Sputnik Moldova
Abonare
Poliția capitalei a reținut doi hoți care operau în blocurile din sectoarele Buiucani și Ciocana ale capitaleiă

CHIȘINĂU, 7 feb — Sputnik. Poliţiştii sectoarelor Ciocana şi Buiucani din cadrul Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău au reţinut doi bărbaţi care sunt bănuiți de comiterea unor furturi din mai multe blocuri.

Potrivit oamenilor legii, bănuiţii cu vârstele de 28 ani şi respectiv 31 ani au pătruns noaptea într-un bloc de locuit, din strada Muşatinilor, de unde au sustras cablu electric în valoare de peste 100 de mii de lei. Acțiunile lor au fost surprinse de camerele de supraveghere instalate în curtea casei. Ulterior, aceştia au vândut cablul furat la un punct de colectare a metalului uzat.

În cadrul cercetărilor desfăşurate, poliţiştii au constatat implicarea lor în alte şase cazuri de furturi din blocurile aflate în proces de construcţie.

"Astfel, la sfârşitul lunii februarie curent, bănuiţii au pătruns în două case de locuit aflate în construcţie, din strada Ginta Latină a sectorului Ciocana, de unde au furat cazanele de încălzire din şase apartamente, pagubele materiale fiind estimate la suma de peste 70 000 lei".

Poliția precizează că aceştia au încărcat ulterior cazanele într-un automobil şi le-au vândut unui cunoscut la preţul de 1 500 de lei bucata.

Actualmente, suspecții se află în custodia Poliţiei Capitalei şi sunt cercetaţi penal pentru furt. Ei riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 7 ani până la 12 ani.

Fluxul de știri
0