Şocant: un elev s-a sinucis din cauza unui joc sinistru de pe internet

© Sputnik / ashley roseSuicidio
Suicidio - Sputnik Moldova
Abonare
Un adolescent, elev la un liceu de prestigiu din Braşov, a fost găsit spânzurat în pădure, deşi rudele şi prietenii spun că era un băiat vesel, sociabil şi cu note bune. Ce spun psihologii şi ce sfaturi dau părinţilor.

CHIȘINĂU, 7 mar — Sputnik. Un băiat din Codlea (România), de 17 ani, care era elev la un liceu de prestigiu, a recurs la un gest şocant şi inexplicabil pentru profesori, rude şi prieteni: s-a sinucis spânzurându-se în pădure.

Tinerii din comunitate cred că Tudor a fost determinat să-şi ia zilele de un joc periculos de pe internet, care a făcut victime în mai multe ţări, inclusiv în Rusia, potrivit TVR.

Sinistrul joc desemnează un „stăpân" pentru fiecare tânăr care se înscrie. „Stăpânul" le dă celor care participă diferite misiuni obligatorii, timp de un anumit număr de zile, iar uneori le cere chiar să se sinucidă.

În Rusia, 150 de tineri şi-au pus capăt vieţii anul trecut, la finalul acestui joc, care a ajuns acum să atragă tineri şi în Europa.

Psihologii atrag atenţia părinţilor că internetul, jocurile video şi reţelele de socializare pot crea depresie şi pot adânci tristeţea tinerilor. Adolescenţii simt nevoia să aparţină unui grup şi sunt uşor de manipulat.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0