Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

În Moldova ar putea fi implementat sistemul electoral mixt, nu cel uninominal

Abonare
După lungi dezbateri la tema implementării sistemului electoral uninominal, în Republica Moldova ar putea fi adoptat sistemul electoral mixt, care, de altfel, nu ar fi cel mai rău lucru pentru țara noastră.

Politologul Victor Juc a declarat în cadrul unei emisiuni la Sputnik Moldova că în curând va fi format un grup de lucru în Parlament care va examina posibilitatea implementării sistemului electoral uninominal. Expertul spune că în cadrul acestor discuții se va vedea care este poziția societății civile, după care se vor pronunța și partidele politice.

,,Eu cred că nu este exclusă următoarea situație: se va vedea că sistemul uninominal este prea mult la moment pentru Republica Moldova și se va ajunge la o variantă de compromis, adică sistemul electoral mixt. Și atunci vor fi mulțumiți toți'', a declarat Juc.  

Totodată, politologul Victor Juc a menționat că pentru Republica Moldova sistemul uninominal este prea mult, iar cel mai optimal ar fi ca în țara noastră să fie implementat sistemul electroal mixt.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0