Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Detalii despre spitalizarea fostului guvernator al BNM Leonid Talmaci

© Photo : Ekonomiceskoe ObozrenieЛеонид Талмач
Леонид Талмач - Sputnik Moldova
Abonare
Fostul guvernator al BNM Leonid Talmaci, plasat vinerea trecută în arest preventiv pe un termen de 15 zile, a fost spitalizat în Secția de Reanimare a Spitalului de Urgență

CHIȘINĂU, 6 mar – Sputnik. Fostul guvernator al BNM Leonid Talmaci, plasat vinerea trecută în arest preventiv pe un termen de 15 zile de procurorii anticorupție, a fost transferat, sâmbătă seara, la Spitalul de Urgență, în Secția de Terapie Intensivă. Informația a fost confirmată pentru Sputnik Moldova de procurorul șef Anticorupție, Viorel Morari, și avocatul fostului guvernator, Vitalie Nagacevschi.

Curtea de apel апелляционная палата - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Leonid Talmaci a fost plasat în arest preventiv

”Domnul Talmaci a început să se simtă rău sâmbătă seara. Avea tensiunea mărită. A fost chemat un echipaj de la Spitalul de Urgență care, după examinare, a recomandat spitalizarea lui Talmaci”, a declarat Morari.

Avocatul Nagacevschi a precizat că duminică seara Leonid Talmaci se mai afla încă în Secția de Reanimare a Spitalului de Urgență. Potrivit apărătorului, Talmaci a avut în ianuarie o intervenție chirurgicală, iar arestul i-a provocat un stres foarte mare, care a dus la înrăutățirea stării de sănătate. 

”Sâmbătă, împreună cu clientul meu, am lucrat în incinta CNA, de la ora 10.00 până la ora 19.00, după care Leonid Talmaci a fost transferat în izolator unde i s-a făcut rău”, a declarat Nagacevschi.  

Avocatul a adăugat că Leonid Talmaci colaborează cu ancheta, dar dacă el va fi externat atunci va fi transferat din nou în izolatorul CNA până la expirarea termenului de arest preventiv.

”Sperăm că după informațiile pe care le-a prezentat sâmbătă în cadrul interogatoriului clientul meu, procurorul va decide asupra anulării arestului preventiv pe numele lui Leonid Talmaci. Procurorul, dar și ofițerii de urmărire penală s-au convins că Talmaci nu are nicio atribuție la infracțiunile care i se incriminează”, a declarat Nagacevschi. 

Decizia cu privire la arestul preventiv pe numele lui Leonid Talmaci a fost contestată la Curtea de Apel Chișinău. Data ședinței încă nu a fost anunțată. 

Procurorii i-au înaintat fostului guvernator BNM trei capete de acuzare: participaţie într-un grup criminal organizat specializat în escrocherii în proporţii deosebit de mari, cauzarea de daune materiale prin înşelăciune sau abuz de încredere şi abuz în serviciu.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0