Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Scara unui bloc din Șoldănești s-a prăbușit chiar sub ochii locatarilor

© Sputnik / Мирослав Ротарьдоступ запрещен полиция
доступ запрещен полиция - Sputnik Moldova
Abonare
Scara unui bloc din Șoldănești, cu un grad de uzură de 30 de ani, s-a prăbușit sub privirile locatarilor: primarul din localitate, Ion Cuculescu, a comunicat pentru Sputnik în ce stare este acum casa și ce se va întâmpla cu oamenii

CHIȘINĂU, 6 mar – Sputnik. Scara de la etajul întâi al unui bloc din orașul Șoldănești s-a prăbușit chiar sub ochii locatarilor. Din fericire, nimeni nu a avut de suferit.

Primarul orașului Șoldănești, Ion Cuculescu, a declarat pentru Sputnik Moldova că o echipă de specialiști din raion, formată din experți în construcții și salvatori au evaluat la fața locului nivelul de avariere al scării, dar și al întregului bloc de locuit.

”Casa este construită în anul 1987. Potrivit primelor estimări, avarierea a avut loc din cauza unei erori în construcția scării. Sub porțiunea care s-a prăbușit era un loc gol deși, potrivit specialiștilor, acest lucru nu trebuia să fie așa. Pentru moment, locul a fost îngrădit și a fost construită o cale provizorie de acces și ieșire din scara blocului”, a declarat primarul. 

În dimineața zilei de luni, Primăria orașului Șoldănești a înaintat un demers către Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor cu solicitarea de a trimite un expert din Chișinău care să evalueze starea de lucruri după incident.

”În urma acestei expertize urmează să fie elaborat un deviz de cheltuieli, care va fi acoperit sută la sută din Fondul de rezervă al Primăriei Șoldănești”, a mai declarat pentru agenție Ion Cuculescu, care a spus că în cazul în care până joi nu vor primi un răspuns de la minister, atunci personal va merge în audiență la ministrul de resort. 

Primarul susține că risc de prăbușire al clădirii nu există, din care cauză s-a decis ca locatarii să nu fie evacuați din casă. 

”Specialiștii au verificat fiecare apartament și au constatat că nu există pericol de prăbușire al clădirii. Oamenii nu au fost evacuați”, a declarat primarul.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0