Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Candidat de alternativă la şefia CE. Polonia nu-l mai vrea pe Tusk

© REUTERS / Francois LenoirПредседатель Совета ЕС Дональд Туск
Председатель Совета ЕС Дональд Туск - Sputnik Moldova
Abonare
Eventuala realegere în funcţie a lui Donald Tusk urmează să fie examinată la viitoarea reuniune a Consiliului European de la Bruxelles

CHIŞINĂU, 5 mart — Sputnik. Polonia însă vrea să-l înlocuiască pe Tusk şi va propune un candidat alternativ pentru președinția Consiliului European, potrivit dcnews.ro.

Guvernul polonez a propus oficial, sâmbătă, un candidat alternativ la președinția Consiliului, urmare a faptului că președintele Consiliului European, Donald Tusk, nu beneficiază de susținerea conservatorilor, aflaţi la putere la Varșovia. Anunțul a fost făcut de ministrul polonez al afacerilor externe, Witold Waszczykowski.

Polonia a propus candidatura europarlamentarului polonez Jacek Saryusz-Wolski pentru funcția de președinte al Consiliului Europei.

Eventuala realegere a lui Donald Tusk în funcția pe care o ocupă de doi ar urma să fie examinată în timpul viitoarei reuniuni a Consiliului European de la Bruxelles, în 9 martie.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0