Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Austria vrea să mute tabere de refugiați în Balcani sau Georgia

© Sputnik / Achilleas ZavallisMigrants
Migrants - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul de Externe al Austriei a criticat politica imigraționistă a cancelarului Germaniei, Angela Merkel, și a propus înființarea unor centre de primire a refugiaților în afara Uniunii Europene.

CHIȘINĂU, 5 mart — Sputnik. Ministrul Afacerilor Externe al Austriei, Sebastian Kurz a declarat că Uniunea Europeană trebuie să-și mute centrele de primire a refugiaților în Georgia sau Balcanii de Vest.

migranti - Sputnik Moldova
Europenii, tot mai nemulțumiți de situația privind imigranții

Kurz a atacat politica cancelarului german, Angela Merkel, privind imigrația. Potrivit acestuia, această politică avea intenții nobile, însă "numărul imigranților devine tot mai mare în Europa".

"Avem nevoie de centre pentru refugiați în afara Uniunii Europene. Nu contează unde se vor afla acestea — în Egipt, Georgia sau în una din țările din Balcanii de Vest. E important că acestea vor oferi o protecție, iar oamenii care încearcă să pătrundă ilegal în UE vor fi trimiși acolo", a declarat Kurz.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0