Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Zăcămintele de hidrocarburi din Moldova, pe mâna unei companii americane

© Photo : gov.mdPremierul Pavel Filip şi directorul executiv al companiei ”Frontera Resources” din SUA, Steve Nicandro
Premierul Pavel Filip şi directorul executiv al companiei ”Frontera Resources” din SUA, Steve Nicandro - Sputnik Moldova
Abonare
Guvernul a semnat o declarație de colaborare cu o companie americană, oferindu-i astfel dreptul de a explora zăcămintele de gaz și petrol, care se presupune că ar exista în sudul Republicii Moldova

CHIȘINĂU, 4 mart — Sputnik. Premierul Pavel Filip şi directorul executiv al companiei "Frontera Resources" din SUA, Steve Nicandros, au semnat o declarație de colaborare privind explorarea hidrocarburilor în bazinul Dobrogea din sudul Republicii Moldova.

Compania americană se angajează să investi peste 6 milioane de dolari în următorii 5 ani, cu potenţial de creştere, în caz de succes, la 50-100 de milioane, promițând totodată să creeze aproximativ 300 de locuri de muncă.

Нефть - Sputnik Moldova
Cine va explora zăcămintele de petrol ale Moldovei

Steve Nicandros și-a exprimat recunoștința față de Guvernul Republicii Moldova, declarându-se entuziasmat să devină "un nou cetăţean în economia Republicii Moldova".

De cealaltă parte, Pavel Filip s-a arătat convins că această colaborare va contribui "la securitatea şi independenţă energetică a Republicii Moldova"

Contractul de concesiune cu "Frontera Resources" a fost semnat pe un termen de 50 de ani. Publicația London South East scria la începutul acestui an că "Frontera Resourses" obține astfel dreptul exclusiv de a explora şi dezvolta resursele de hidrocarburi pe o suprafaţă ce depășește 1 milion de hectare de teren dn sudul Moldovei. Sursa a mai specificat că suprafaţa totală de teren concesionată însumează peste 3 milioane de hectare.

„Frontera Resources" este o companie internațională de explorare și producție de petrol și gaze naturale, înființata în 1996. Prioritatea companiei este identificarea oportunităților și operarea pe piețele emergente din Europa de Est în jurul Mării Negre.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0