Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Proiectul de izolare termică a blocurilor – vacă de muls pentru edilii Capitalei

Abonare
Expertul energetic Sergiu Tofilat susține că Primăria Chișinău este pe cale să compromită un proiect investițional de 25 de milioane de euro.

Expertul în domeniul energetic Sergiu Tofilat este de părere că Primăria municipiului Chișinău, în frunte cu primarul Dorin Chirtoacă, vor compromite Proiectul „Eficiența Energetică și izolarea termică a clădirilor publice din municipiul Chișinău", care este în prag de demarare. Tofilat are mari suspiciuni că banii vor fi delapidați, așa cum s-a întâmplat și în procesul de gestionare a Proiectului MOREEFF, care prevedea schimbarea geamurilor și a ușilor la 206 blocuri din Chișinău.

Proiectul „Eficiența Energetică și izolarea termică a clădirilor publice din municipiul Chișinău" are un buget 25 de milioane de euro. Din acestea, 20 de milioane de euro constituie un împrumut rambursabil din partea băncilor BERD și BEI, și doar cinci milioane de euro sunt bani nerambursabili.

Autor: Sergiu Praporșcic

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0