Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Dmitri Rogozin despre Andrei Neguța: este un om serios și un bun partener

© Sputnik / Мирослав РотарьВице-премьер РФ Д. Рогозин
Вице-премьер РФ Д. Рогозин - Sputnik Moldova
Abonare
Vicepremierul rus Dmitri Rogozin a creionat portretul candidatului la funcția e ambasador al Republicii Moldova la Moscova.

CHIȘINĂU, 3 mart — Sputnik. După ce președintele Igor Dodon a anunțat că intenționează să-l numească ambasador în Federația Rusă pe consilierul său Andrei Neguța, vicepremierul Federației Ruse a postat un mesaj pe rețelele sociale.

"Îl cunosc pe Andrei încă de atunci când lucram împreună în calitate de conducători ai delegațiilor naționale parlamentare în cadrul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei", a scris Rogozin pe twitter.

De asemenea, șeful Comitetului pentru Relațiile cu CSI al Dumei de Stat, Leonid Kalașnikov, i-a făcut o caracteristică pozitivă lui Neguță.

"Este un om demn. El a mai lucrat în cadrul ambasadei. Este un om care, în mod sigur, leagă viitorul Moldovei de cel al Rusiei și nu ascunde acest lucru, îl declară deschis", a declarat Kalașnikov, fiind citat de RIA Novosti.

"El activează în cadrul aceluiași partid cu Dodon și Greceanâi. Este bine pregătit profesional ca diplomat, a lucrat mult în structurile europene. Dacă va fi numit în funcție, cred că asta ar fi o achiziție pentru Moldova", a declarat parlamentarul.

În opinia lui, Neguța va avea o abordare echilibrată.

Amintim că miercuri Guvernul l-a rechemat pe ambasadorul Republicii Moldova la Moscova, Dumitru Braghiș, care deține acest post din noiembrie 2015. Membrii Cabinetului de Miniștri nu și-au motivat decizia.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0