Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Democratul Plahotniuc a fost ales vicepreședinte al Internaționalei Socialiste

© Facebook / Vlad PlahotniucVlad Plahotniuc
Vlad Plahotniuc - Sputnik Moldova
Abonare
Vladimir Plahotniuc, liderul Partidului Democrat din Moldova - formațiune care reprezintă nucleul majorității parlamentare, a fost ales vicepreședinte al Internaționalei Socialiste.

CHIȘINĂU, 3 mar — Sputnik. Președintele Partidului Democrat din Moldova (PDM), Vladimir Plahotniuc, a fost ales vicepreședinte al Internaționalei Socialiste.

Vlad Plahotniuc - Sputnik Moldova
Politică
Mesajul lui Plahotniuc către Trump: ce îşi doreşte liderul democrat

Vladimir Plahotniuc a fost ales vicepreședinte al Internaționalei Socialiste în cadrul celui de-al XXV-lea Congres al organizației. Potrivit unui comunicat al PDM, în acest mod, Vladimir Plahotniuc va face parte din Prezidiului Internaționalei, condus de președintele George Papandreou și secretarul general Luis Ayala, realeși pentru un nou mandat de 4 ani.

La Congresul Internaționalei Socialiste, care se desfășoară în perioada 2 — 4 martie, în Cartagena, Columbia, PDM este reprezentat de președintele de onoare al formațiunii, deputatul Dumitru Diacov și democratul Vladimir Cebotari, ministru al Justiției.

În cadrul Congresului, membrii delegației din Moldova au avut deja o serie de întâlniri bilaterale cu reprezentanți ai partidelor social-democrate din Azerbaidjan, Belgia, Finlanda, Israel, Panama, România și Ungaria. Au fost discutate evoluțiile politice și eforturile depuse pentru menținerea păcii și stabilității în plan local, regional și mondial.

Partidul Democrat din Moldova a devenit membru al Internaționalei Socialiste în anul 2012. La momentul de față această organizație întrunește 153 partide din întreaga lume.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0