Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Un alt ministru riscă să fie demis

© Sputnik / Мирослав Ротарькабинет министров
кабинет министров - Sputnik Moldova
Abonare
În cadrul ședinței Parlamentului a fost solicitată demiterea lui Iurie Chirinciuc, ministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor

CHIȘINĂU, 3 mar — Sputnik. Fracțiunea socialiștilor a înaintat în Parlament o moțiune simplă împotriva lui Iurie Chirinciuc, ministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor.

Deputații s-au arătat nemulțumiți de „administrarea defectuoasă a ramurei, de lipsa de performanțe și de greșelile continue care nu contribuie la un progres în acest domeniu".

Combaterea transportului ilicit de pasageri - Sputnik Moldova
Republica Moldova
V-ați pornit într-o altă localitate? Riscați să fiți dat afară din transport

„Situația la Întreprinderea Calea Ferată este dezastruoasă. Angajaților nu le sunt achitate salariile. În prezent sunt restanțe la salarii de 130 milioane lei. Întreprinderea trebuie reformată, dar ministrul nu a propus acest lucru niciodată", a declarat deputatul PSRM Vasile Bolea.

Totodată, acesta a subliniat că deputații fracțiunii socialiștilor insistă să fie reformată Agenția Națională a Transportului Auto și să fie aprobat de către Guvern programul activității transportului public pe rutele interurbane.

Liliana Palihovici, vicepreședintele Parlamentului Republicii Moldova, care a prezidat ședința de vineri a Legislativului, a declarat că va transmite această moțiune Comisiei Juridice a Parlamentului care urmează să prezinte un aviz privind corectitudinea formulării moțiunii.

În conformitate cu Regulamentul Parlamentului, biroul permanent trebuie să stabilească data examinării moțiunii simple, care nu poate avea loc mai târziu de 14 zile de la data înregistrării inițiativei.

În sesiunea precedentă, socialiștii au inițiat concomitent câteva moțiuni simple împotriva tuturor membrilor Guvernului, inclusiv a lui Chirinciuc. Parlamentul însă nu le-a susținut și toți membrii Guvernului și-au păstrat fotoliile. În sesiunea de primăvară-vară, deputații au examinat deja moțiunea simplă împotriva ministrului Sănătății, Ruxanda Glavan. Parlamentarii nu au susținut nici această inițiativă.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0