Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Dodon a acceptat candidaturile a opt ambasadori conveniți cu Filip

© Facebook / Igor Ddoon președintele Igor Dodon, prmeierul Pavel Filip
președintele Igor Dodon, prmeierul Pavel Filip - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, și prim-ministrul țării, Pavel Filip, au ajuns la un compromis în chestiunea numiri a opt ambasadori.

CHIȘINĂU, 3 mart — Sputnik. După discuția purtată joi cu premierul Pavel Filip în chestiunea blocajului în care au ajuns instituțiile statului la numirea ambasadorilor, președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a postat un mesaj pe pagina sa de facebook în care afirmă că își dorește rezolvarea cât mai grabnică a acestei probleme. El spune că "tratează cu maximă seriozitate acest subiect și dorește sincer ca Republica Moldova sa fie reprezentată în afara tării de personalități care au calitățile necesare de a promova cât mai bine interesele țării noastre".

"Așa cum a fost anunțat anterior, nu-mi doresc să blochez în nici un fel activitatea diplomatică a Republicii Moldova în afara țării, dar sunt decis să analizez minuțios fiecare candidatură la funcția de ambasador și chiar să vin cu propunerile mele, acolo unde consider de cuviință, atât în ceea ce privește numirea unor ambasadori, cât și rechemarea lor de la posturile în care se află", afirmă Igor Dodon.

Șeful statului a spus că, în cadrul discuției cu premierul Pavel Filip a abordat subiectul retragerii a 10 ambasadori și numirea altor 17 potențiali candidați. Totodată el a acceptat demararea procedurii solicitării agrementului pentru un grup de candidaturi la poziția de ambasadori ai Republicii Moldova.

Aceștia sunt:

1. Andrei NEGUȚĂ — ambasador în Federația Rusă;

2. Aurel CIOCOI — ambasador în Statele Unite ale Americii;

3. Victor SOROCEAN — ambasador în Republica Belarus;

4. Victor OSIPOV — ambasador în Republica Austriacă;

5. Emil DRUC — ambasador în Republica Franceză;

6. Victor MORARU — ambasador, reprezentant permanent al Republicii Moldova pe lângă Organizația Națiunilor Unite/New York;

7. Anatol VANGHELI — ambasador în Republica Elenă;

8. Violeta AGRICI — ambasador în Regatul Spaniei.

În final Igor Dodon afirmă că discuțiile între președinție și Executiv la acest subiect vor continua.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0