Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Șocant: un europarlamentar afirmă că femeile sunt mai puțin inteligente

© AFP 2024 / JANEK SKARZYNSKIJanusz Korwin-Mikke
Janusz Korwin-Mikke - Sputnik Moldova
Abonare
Europarlamentar: "Femeile trebuie să câștige mai puțin decât bărbații, pentru că sunt mai slabe, mai mici și sunt mai puțin inteligente"

BUCUREȘTI, 3 mart — Sputnik. Chiar de 1 martie, un europarlamentar polonez, cunoscut pentru atitudinile sale extremiste, a făcut în Parlamentul European o declarație șocantă.

"Desigur, femeile trebuie să câștige mai puțin decât bărbații, pentru că sunt mai slabe, mai mici și sunt mai puțin inteligente", a afirmat deputatul polonez Janusz Korwin-Mikke la Bruxelles, în plenul Parlamentului European.

Janusz Korwin-Mikke, este un scriitor în vârstă de 74 de ani, a fondat în Polonia un partid eurosceptic, libertarian, de extrema dreaptă — Partidul Coaliția pentru Reînoirea Republicii — Libertate și Speranță, acronimul denumirii poloneze fiind chiar numele său, KORWiN. Este recunoscut pentru modul său de exprimare, cu tente agresive și exagerate, făcând chiar și salutul hitlerist în plenul PE.

În 2015, acesta a fost sancționat de PE pentru că i-a numit negrii pe lucrătorii săraci și pe șomerii din Europa.

În 2016 a mai fost sancționat de Parlamentul European pentru că a comparat sosirea în masă a imigranților în Europa cu o "deversare de excremente".

În urma recentelor declarații, mai mulți europarlamentari au formulat plângeri la adresa deputatului polonez, motiv pentru care președintele Parlamentului European, Antonio Tajani, a anunțat joi că a declanșat o anchetă privind folosirea unor "remarci sexiste".

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0