Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Trump a declarat că SUA sunt gata să-și caute „noi prieteni"

© AP Photo / Alex BrandonPresident Donald Trump points to a supporter after speaking at the Conservative Political Action Conference (CPAC), Friday, Feb. 24, 2017, in Oxon Hill, Md.
President Donald Trump points to a supporter after speaking at the Conservative Political Action Conference (CPAC), Friday, Feb. 24, 2017, in Oxon Hill, Md. - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele SUA a declarat în fața Congresului că țara sa este pregătită să-și caute noi prieteni

CHIȘINĂU, 2 mart — Sputnik. Donald Trump a spus în fața congresmenilor că America este pregătită să-și găsească noi prieteni și să creeze parteneriate noi acolo unde interesele consună".

Moscova - Sputnik Moldova
Rusia și SUA au început pregătirile pentru întâlnirea Putin-Trump

El a menționat între altele efortul autorităților de a-i apăra pe americani de radicalismul islamic și de teroriști.

Liderul de la Casa Albă a menționat și cu această ocazie problema refugiaților și a migraților, menționând că SUA nu trebuie să devină un refugiu pentru extremiști și că în acest sens

Washingtonul este dispus să coopereze cu aliații din lumea musulmană în lupta contra grupării teroriste „Statul Islamic".

În discursul său în din Congres, Trump s-a referit la problema refugiaților, calificat drept ”imprudență” permiterea accesului străinilor în SUA din țările în care nu există un sistem care ar permite realizarea unei „selectări potrivite".

Trump a vorbit și despre NATO. El a spus că va susține alianța, însă țările membre ar trebui să-și respecte obligațiunile financiare.

Mai mulți analiști occidentali susțin că deși președintele SUA evită să vorbească despre necesitatea apropierii de Rusia, acesta face, totuși, aluzii clare la importanța unei asemenea evoluții.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0