Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Ostalep: ministrul de Externe Andrei Galbur ar trebui să demisioneze

Abonare
Corpul diplomatic al Republicii Moldova este format în mare parte din oameni incompetenți

Fostul ministru adjunct de Externe, Valeriu Ostalep a declarat în cadrul unei emisiuni realizate în studioul Sputnik Moldova "că președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, în prezent nu solicită lucruri irealizabile atunci când cere să fie consultat în privința ambasadorilor noștri. Guvernarea trebuie să înțeleagă că o mare parte a ambasadorilor Republicii Moldova sunt plătiți din buzunarul nostru fără ca ei să facă ceva. Mai mult decât atât, sunt unii ambasadori care fac de râs țara noastră în fața altor state. Președintele țării trebuie să aibă posibilitatea de a numi ambasadorii și chiar ministrul de Externe".

Valeriu Ostalep spune că Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene este în prezent o instituție ineficientă, iar primul care ar trebui să recunoască aceasta și să-și dea demisia de onoare este ministrul de resort.

"Dumitru Braghiș a fost rechemat din funcția de ambasador al Republicii Moldova în Federația Rusă. Sunt sigur că vor urma și alte rechemări. Jumătate din ambasadorii noștri nu sunt la locul potrivit, ei trebuie să plece. Cred că ministrul de Externe, Andrei Galbur, trebuie să-și dea demisia în primul rând."

Autor: Cristina Bumbu-Dănuță

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0