Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Conducerea „Apă-Canal” îndeamnă chișinăuienii să bea apă de la robinet

© Sputnik / Miroslav Rotariапэ-канал
апэ-канал - Sputnik Moldova
Abonare
Directorul „Apă-Canal”, Veronica Herța, a explicat de ce a lansat întreprinderea această campanie de promovare a apei de la robinet

CHIȘINĂU, 2 mar — Sputnik. Compania „Apă-Canal" a îmbuteliat 1000 de recipiente cu apă potabilă de la robinet.

Potrivit directorului întreprinderii, Veronica Herța, scopul acestei acțiuni de promovare cu genericul „Creată de natură — livrată de noi" este de a demonstra că apa de la robinet este bună pentru a fi consumată.

str. A. Corobceanu - Sputnik Moldova
Republica Moldova
”Apă-Canal” spală străzile Chișinăului pe banii cetățenilor

Herța a menționat că prețul de cost al unui litru de apă este de 0,0008 bani, însă din cauza cheltuielilor pentru recipiente, îmbuteliere și etichete, prețul unui litru de apă îmbuteliată se ridică până la 4,6 lei.

„Noi am pregătit 1000 de recipiente cu apă marca „Apă-Canal Chișinău" și am cheltuit în acest scop 4608 lei și 6 bani. Dacă veți consuma apă de la robinet, costul acesteia va fi de 460 de ori mai mic", a declarat Herța.

Specialiștii de la „Apă-Canal" afirmă că în anul trecut au fost prelevate peste 183 de mii de probe, efectuându-se peste 170 de mii de investigații fizico-chimice și peste 474 de mii de teste bacteriologice în scopul îmbunătățirii calității apei livrate în capitală.

© Sputnik / Nicolai KibichImportanța apei pentru om
Importanța apei pentru om - Sputnik Moldova
Importanța apei pentru om

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0