Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Un avocat a ajuns în celulă, a încercat să mituiască judecătorii Curții de Apel

© Sputnik / Мирослав Ротарьисправительное учреждение
исправительное учреждение - Sputnik Moldova
Abonare
Al treilea avocat reținut pentru acte de corupție în acest an: ar fi pretins 1500 de euro pentru a influența judecătorii Curții de Apel Chișinău

CHIȘINĂU, 2 mar – Sputnik. Un avocat și complicele acestuia sunt cercetați penal, fiind bănuiți de trafic de influență. Aceștia au fost reținuți de către ofițerii CNA și procurorii anticorupție în după-amiaza zilei de miercuri.

Potrivit denunțătorului, cei doi ar fi estorcat și primit 1.500 de euro pentru a influența completul de judecători din cadrul Curţii de Apel Chişinău, în vederea luării unei decizii favorabile în privința unui inculpat.

Bancnote cu nominalul de 50 și 100 lei moldovenești - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Ofițerii CNA au mai încătușat o avocată

Potrivit informației preliminare, persoanele respective ar fi acționat în complicitate, cea de-a doua, fostă avocată, fiind documentată pentru trafic de influență în 2013 și condamnată la 4 ani de închisoare cu suspendare în 2015.

Bărbatul a fost reținut pentru 72 de ore și este deținut în Izolatorul de urmărire penală al CNA, iar femeia este cercetată în stare de libertate.

Dacă vor fi găsiți vinovați, bănuiții riscă o pedeapsă cu închisoare de până la 6 ani sau amendă în mărime de până la 4000 unități convenționale, echivalentul sumei de 200 de mii de lei.

De la începutul anului 2017, trei avocați au fost reținuți și documentați pentru acte de corupție de către CNA și procurori.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0