Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Subunitățile MAI au invadat centrul Chișinăului

© Sputnik / Евгений ПанасенкоПолицейский щит
Полицейский щит - Sputnik Moldova
Abonare
Reprezentanții tuturor structurilor subordonate Ministerului Afacerilor Interne al Republicii Moldova au ieșit miercuri în centrul Capitalei.

CHIȘINĂU, 1 mar — Sputnik. În centrul Chișinăului au ieșit reprezentanții tuturor structurilor subordonate Ministerului Afacerilor Interne: ai Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale, Inspectoratul General al Poliției, Inspectoratul Național de Patrulare, Poliția de Frontieră, Centrul Chinologic și Departamentul Trupelor de Carabinieri.

De data aceasta, acțiunea nu are legătură cu vreo situație excepțională, cu urmări ale calamităților naturale sau alte situații neprevăzute. Ministreul Afacerilor Interne a decis pur și simplu să-i prezinte în acest mod original pe pe toți cei care fac parte din respectiva structură de stat, dar și să-i felicite pe toți cu ocazie primei zile de primăvară.

„Mărțișoarele se prind la inimi și primăvara tot din inimi vine! Un martie fericit vă dorim și o primăvară #MAI caldă", spune MAI în mesajul său.

Miercuri, în Moldova este sărbătorit Mărțișorul, iar oamenii poartă la piept mărțișoare — simbolul primăverii.

Cel mai simplu mărţişor constă din fire de aţă roşie şi albă, împletite între ele. Sunt răspândite şi mărţişoarele în formă de cerculeţe, canafuri, floricele, clopoţei, pătrăţele şi altele.

Mărţişoarele confecţionate manual, cu multă dragoste, fantezie şi străduinţă, au ajuns adevărate opere de artă. Acestea sunt purtate pe parcursul întregii luni martie, iar la începutul lui aprilie sunt agățate în pomii, considerându-se că îți pot îndeplini astfel orice dorință pe care ți-ai pus-o.

© Sputnik / Nicolai ChibiciMartisor,infografic
Martisor,infografic - Sputnik Moldova
Martisor,infografic

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0