Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

În Moldova a fost reținut un judecător ucrainean dat în urmărire penală

© Sputnik / Кирилл Каллиников / Accesați arhiva multimediaРабота вневедомственной охраны московской полиции
Работа вневедомственной охраны московской полиции - Sputnik Moldova
Abonare
Procurorii moldoveni l-au reținut pe Nicolai Ceaus, judecător al raionului Dneprosk din Kiev, care anterior fusese dat în dat urmărire internațională de către anchetatorii din țara vecină.

CHIȘINĂU, 1 mar — Sputnik. Procurorii din Republica Moldova l-au reținut pe Nicolai Ceaus, judecător al raionului Dneprosk din Kiev, care anterior fusese dat în urmărire internațională de către autoritățile din Ucraina pentru luare de mită, a scris miercuri, pe microblogul său de pe Twitter, Larisa Sargan, secretar de presă al Procuraturii Generale a Ucrainei.

Iurie Podarilov participă la o conferință - Sputnik Moldova
Societate
A fost reținut un șef important de la IGP - detalii

„Judecătorul Ceaus, care se ascundea de justiție, a fost reținut de către angajații Procuraturii din Moldova la cererea Procuraturii Generale a Ucrainei", a scris Sargan.

Acest judecător fusese reținut în luna august 2016, în cadrul unei operațiuni comune, desfășurate de Biroul Național Anticorupție din Ucraina și Procuratura Anticorupție din Republica Moldova, în momentul în care primea 150 mii de dolari drept mită pentru pronunțarea unei sentințe în favoarea acuzatului.

La acea oră magistratul nu putea fi arestat din cauza imunității sale de judecător. Abia la începutul lunii septembrie, Rada Supremă a Ucrainei și-a dat acceptul pentru arestarea suspectului, însă acesta părăsise deja teritoriul țării.

În noiembrie 2016, Ceaus a fost dat în urmărire internațională.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0